OTVORENA VRATA EU PROJEKATA – OBILJEŽAVANJE 10 GODINA ULASKA HRVATSKE U EU

U subotu 1. srpnja 2023. godine Republika Hrvatska obilježila je desetu godišnjicu ulaska u Europsku uniju. Tijekom desetljeća korištenja EU fondova u Republici Hrvatskoj realizirani su brojni projekti i ostvareni su značajni uspjesi.

Kako bi što bolje prikazali promjene koje su korisnici EU fondova učinili te rezultate EU fondova u Hrvatskoj, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao središnje tijelo državne uprave za provedbu EU fondova organiziralo je manifestaciju „Otvorena vrata EU projekata“ održana je 30. lipnja i 1. srpnja 2023. Cjelokupni program „Otvorena vrata EU projekata“  objavljen je na posebnoj internetskoj stranici u okviru središnjeg portala www.strukturnifondovi.hr gdje su navedeni svi sudionici kao i njihov program.

Naturavita je otvorila vrata 1. srpnja 2023. u Edukacijsko-posjetiteljskom centru „Podravlje“  radionicom Mjere zaštite šuma od požara, budući  je jedna od aktivnosti projekta Obnova i izgradnja šumske infrastrukture odnosno izgradnja i obnova 33 km protupožarnih prosjeka s elementima šumske ceste i 107 ha protupožarnih prosjeka. U nastavku događanja šetalo se po projektnom području i to pod nazivom „Šetnja dravskim šumama do srca Dunava“. Šetnja je bila vođena od strane članova projektnog tima stazom dugom cca 10 km.